Geluksexpres BLAUW
Cuypersjaar


De stad Roermond staat in 2021 in het teken van architect en ontwerper Pierre Cuypers (1827-1921)

Cuypersfilm

Bolbergweg Vlodrop Natuurontwikkeling, GEOPEND.... 


IMG_20170922_170025 - kopie.jpg
Wethouder Chrit Wolfhagen van Roerdalen en Gedeputeerde Hubert Mackus van Provincie Limburg.


Op Vrijdag 22 september om 16:00 uur is officieel het natuurontwikkelingsproject Bolbergweg Vlodrop geopend.

Het plangebied heeft betrekking op het gebied aan de Bolbergweg gelegen ten zuiden van de Lange Graftweg en de Turfkoelenweg. Het wijzigingsplan heeft als doel de herinrichting van de aanwezige landbouwgronden ten behoeve van het vergroten van de bestaande oppervlakte natuur en het versterken van populaties van de in de omgeving voorkomende bijzondere flora en fauna.

In de geschiedenis van de mens is het altijd als een verdienste beschouwd wanneer natuur werd omgezet in landbouwgrond en later in industriegrond. Dat werd (terecht!) als een economische ontwikkeling gezien. Het is mooi om te zien dat het andersom ook kan. Gecultiveerde grond die getransformeerd wordt naar natuurgrond. En dat is geen stap terug, het is een stap vooruit. Ik zou het ook geen afwaardering willen noemen maar herwaardering. Want ook natuurgrond kan economisch worden gebruikt. De verbinding van natuurgebieden door de herinrichting van de Bolbergweg is een voorbeeld van een combinatie van natuurbelangen en het versterken van de sector recreatie en toerisme. Gastvrij Roerdalen vertegenwoordigt ondernemers die in de recreatie- en toerismesector actief zijn. Die vereniging ziet kansen voor die sector. Het scala aan regioproducten kan worden uitgebreid met bijvoorbeeld vlees van Limousin-koeien die het Natuurontwikkelingsgebied Bolbergweg gaan begrazen. Zo denkend is dit natuurontwikkelingsproject een aanwinst voor onze gemeente, voor de inwoners, voor de ondernemers en voor de bezoekers van onze groene gemeente.

Chrit Wolfhagen
Wethouder Roerdalen.

Gastvrij Roerdalen Wassenberg GRIJSGeluksexpress Aerwinkel 


Geluksexpres of Zonnetrein.

Een elektrisch voertuig dat rijdt over de normale weg, een maximale snelheid van 25 km heeft en niet opziet tegen een flinke helling. Rolstoel geschikt in zomer en winter bruikbaar.

De “Geluksexpres” bevordert de onderlinge samenwerking tussen recreatie- en horecabedrijven in de gemeenten Roerdalen en Wassenberg en is daarmee een middel om de economische motor  in de regio te versterken.

Het project "Geluksexpres" draagt bij aan maatschappelijke samenhang. Deze elektrische en op zonnecellen aangedreven treinen rijden tussen en verbinden de 6 kernen van Wassenberg en 6 kernen van Roerdalen. De zonnetrein "Geluksexpres" wordt ter beschikking gesteld aan verenigingen, maatschappelijke - en culturele instellingen uit de regio Roermond en de Kreisen Heinsberg en Viersen. Met de Geluksexpres beogen wij een duurzame ontsluiting van natuurterreinen ( nationaal park "de Meinweg", een aantal Natura 2000 gebieden en Europese Vogelrichtlijngebieden, alsmede waardevolle cultuurlandschappen) en een duurzaam verbindingsmiddel van grensoverschrijdende culturele evenementen.

Met de Geluksexpres kunnen burgers en toeristen (ook met een beperking) op een passende wijze de 12 kernen op een duurzame wijze bereiken, kunnen zij winkelen, familie/kennissen bezoeken of recreëren. Daarmee zullen grenzen vervagen of niet als een barrière maar op een geheel andere wijze beleefd worden.


ACTUEEL:
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.OhlenforstOhlenforst2

 
Restaurant Ohlenforst


Das Restaurant Ohlenforst liegt nahe der Grenze zu den Niederlanden zwischen den Städten Aachen, Roermond und Mönchengladbach im Gold- und Spargeldorf Effeld.

Seit Ende des 18. Jahrhunderts wird das Haus ununterbrochen von der Familie Ohlenforst-Busch geführt.

Begonnen hat es vor 200 Jahren als Bauernhof mit Schankraum und eigener Brauerei. Die Gebäude wurden immer weiter ausgebaut, ein Tanzsaal kam hinzu, und bald wurde das Lokal zu einem Mittelpunkt des Dorfes.
Saisonale Spezialitäten wie Spargel-, Fisch- und Wildgerichte sind in dieser sandigen und waldreichen Region entlang der Rur eine Selbstverständlichkeit.

Platz für bis zu 150 Personen ist im Restaurant. Größere Gesellschaften, ob Hochzeiten, Betriebsfeiern oder Empfänge können problemlos durchgeführt werden.

 
ADRES:

 Kreuzstraße 4

 41849 Wassenberg-Effeld           

TELEFOON:

 +49 (0) 2432 - 20938


E-MAIL:

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

INTERNETSITE:

 http://www.restaurant-ohlenforst.de/
De Geluksexpres inzetten.Geluksexpres BLAUW
 


U kunt de Geluksexpres inzetten voor alle mogelijke gebruik.
Van familiefeestjes, tot bedrijfsuitjes en alles wat daar tussen zit. Er zijn diverse Arrangementen waar u gebruik van kunt maken, zoals:

+ Kastelenroute
+ De 7 Zusters
Proeveri(j)tje Meuleberg Steenhuis
Geluksplekkentoer St.Odiliënberg-Posterholt
+ Molentoer
+ Meinwegtoer

Bij elk van deze Arrangementen staan de contactgegevens en ook de prijsinformatie.

Indien u een speciale route wilt rijden, dan kan dat, maar dit brengt wel extra kosten met zich mee voor het uitzetten daarvan, controleren van de toegankelijkheid en verkeersveiligheid. Ook voor het maken van afspraken met eventuele te bezoeken terrassen of restaurant moeten wij extra kosten maken.
De standaard Arrangementen hebben voor ons de voorkeur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook kunt u bellen: 0640251190

DSC 2627 Klein


DSC 2641 Klein

Subcategorieën


          INTERESSANTE INFORMATIE:                                                                                                                                 Het weer in Roerdalen
         
Facebook rond 2   logo kleingeluk  Eropuitinroerdalen 2 Ontdek Roerdalen....!  Logo VVV Midden limburg  Heinsbergerland   NP de Meinweg  Routebureau1                                            zongrijs