Gastvrij Roerdalen - Wassenberg   Heemkunde 50 jaar      Lid worden          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gastvrij Roerdalen-Wassenberg is een ondernemersvereniging. De leden werken grensoverschrijdend samen met de gemeenten Roerdalen en Wassenberg om recreatie en toerisme naar een nog hoger niveau te tillen.

De basis is goed. In Roerdalen en Wassenberg biedt de gastvrije sector jaarlijks zo’n 350.000 overnachtingen aan toeristen en recreanten. De locatie van het gebied biedt shopping op hoog niveau in Roermond, en waterrecreatie aan de Maasplassen en op en in de Effelder Waldsee. Maar de landelijke sfeer in de gemeenten, met daarin een aantal historische attracties waaronder diverse kastelen, en vooral de zeer fraaie natuur met het Nationaal Park de Meinweg zijn onderscheidende elementen die een bezoek aantrekkelijk maken.

Veel horeca-gelegenheden zorgen voor een aangenaam verblijf, variërend van traditioneel tot verrassend modern. En van eenvoudig tot zeer luxe.

Gastvrij Roerdalen-Wassenberg richt zich ook op duurzaamheid. Een met zonne-energie elektrisch aangedreven Gelukstrein gaat vanaf het voorjaar 2018 de dorpen, activiteiten en attracties verbinden. Dat maakt een verblijf in deze regio met zo vele Geluksplekjes nog aantrekkelijker voor jong en oud.


Foto albums:                                                     Ja, ik teken het Manifest                                2017 Jubileum
DSC 1691 Large                                      Tekenlijst                                   10 jaar jubileum
Downloads:
To Do List Zonnetrein          
Haalbaarheidsonderzoek              Manifest               Machbarkeitsstudie
    To Do List 2                 zonnetrein1      Manifest KLEIN     TreinPlacemats
Placemat

Video Impressies:      
 RoerdalenYou Tube
 GeluksplekkenYou Tube

 Interessante Sites:

Nationaal Park de Meinweg                                    NP de Meinweg

 Route Bureau                                                            Routebureau1
Leden op de kaart
                            Roerdalen